Profilaxia orală face referire la procedurile preventive de menținere a sănătății bucale și prevenirea apariției bolilor dentare și a altor afecțiuni. Această practică presupune o serie de măsuri care pot fi luate atât acasă, cât și la cabinetul stomatologic.

Vizitând clinica stomatologică Stomalux, medicul dentist vă poate furniza informațiile de care aveți nevoie cu privire la un plan de tratament.

Printre cele mai importante măsuri preventive

Printre măsuri preventive se numără periajul dentar regulat, utilizarea aței dentare, clătirea cu apă de gură și vizita periodica la stomatolog. Aceste măsuri sunt importante pentru menținerea sănătății cavității bucale și prevenirea dezvoltării cariilor dentare, gingivitei și parodontitei dentare. În plus, o igienă orală adecvată poate ajuta la prevenirea halitozei și a altor probleme ale cavității bucale.

Periajul dentar regulat este una dintre cele mai importante măsuri preventive în profilaxia orală. Acesta trebuie efectuat de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de cel puțin două minute. Este important să se utilizeze o tehnică corectă de periaj și să se acorde atenție atât suprafețelor dentare, cât și spațiilor dintre dinți.

Utilizarea aței dentare este o altă măsură importantă în profilaxia orală. Ața dentară trebuie utilizată zilnic, pentru a îndepărta placa bacteriană și particulele alimentare interdentare. Clătirea cu apă de gură poate ajuta la reducerea bacteriilor din gură și la menținerea unei respirații proaspete.

Examinări regulate la medicul dentist

În plus, este important să se efectueze examinări regulate la medicul dentist, cel puțin o dată la șase luni. Acesta poate identifica problemele dentare la un stadiu incipient și poate recomanda tratamente preventive, cum ar fi aplicarea de lacuri de fluor sau sigilarea dinților.

Clinica Stomatologică Stomalux vă pune la dispoziție o serie de sercivii printre care igienă profesională (air flow, detartraj, periaj, fluorizare) și sigilari dentare. De asemenea dacă ești interesat de un plan de tratament, suntem aici pentru tine.

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.