Cele mai importante lucruri care ne atrag atenția, atunci când vorbim cu o persoană sunt – ochii și bineînțeles, zâmbetul, care face referire la estetică dentară.
În cadrul Clinicii Stomatologice Stomalux Iași, zâmbetul tău este prioritatea noastră!
Înțelegem oare rolul pe care îl joacă zâmbetul în viața noastră?
Frumusețea dinților albi nu este numai un semn de sănătate ci și un element de cultură, un simbol de prosperitate și succes. Atunci când o persoană zâmbește, e semn de bună dispoziție, fiind dispusă să comunice, să creeze o atmosferă plăcută în jurul său și să se simtă mult mai încrezătoare. Dar din păcate, nu toată lumea își poate permite un zâmbet fermecător. Dar toți își doresc asta!
Estetica dentară a apărut odată cu dorința oamenilor de a avea un zâmbet mai frumos și mai strălucitor. Această secțiune este adresată tuturor celor care doresc să afișeze un zâmbet frumos, dinți aliniați și albi.
Datorită tehnologiilor avansate oferite de clinica stomatologică Stomalux, acum îți este foarte ușor să ai un zâmbet spectaculos! Un zâmbet strălucitor!
Albirea dentară
Albirea dinților la domiciliu este un proces lent, însă la clinica noastră albirea durează aproximativ 1 oră, efectul fiind același.
Culoarea dinților poate fi afectată de coloranți intrinseci (tetraciclina, fluor în exces) sau coloranți extrinseci (cafea, tutun, ceai, vin roșu, etc).
Pentru a corecta aceste modificări nedorite ale culorii dinților, igiena riguroasă și curățarea profesională sunt insuficiente.
În acest moment cea mai utilizată procedură în stomatologie este albirea profesională a dinților, care este efectuată de către un medic stomatolog într-o clinică specializată
Fațete ceramice
Pot fi utilizate cu succes atunci când există:
- spații interdentare inestetice;
- “înghesuiri” dentare minore și moderate;
- colorații intrinseci reduse și medii (tetraciclina si fluoroza);
- dinți cu forme și dimensiuni inestetice;
- traumatisme dentare sau leziuni carioase însoțite de pierderi moderate de substanță dentară
Avantajele fațetelor ceramice:
- necesită șlefuiri minore ale suprafeței exterioare a dinților (0.6mm);
- conservă vitalitatea dinților;
- sunt foarte fizionomice;
- neavând infrastructură metalică, dinții restaurați nu vor prezenta umbre negre în vecinătatea gingiei;
- textură și transluciditate similare dinților naturali;
- lipsa reacțiilor alergice datorită biocompatibilității ceramicii dentare
Menajarea gingiei în timpul șlefuirii, amprentării și cimentării, deoarece limita lucrării poate fi plasată chiar în vecinătatea gingiei (nu necesită “înfundarea” limitei lucrării subgingival pentru mascarea acesteia).
Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.