Știați că nici cea mai bună periuță de dinți nu este capabilă să curățe complet placa bacteriană de pe dinți? Există suprafețe ale dinților, precum spațiile interdentare înguste, unde periuța nu pot ajunge. Un duș bucal este indispensabil în aceste cazuri. Dușul bucal funcționează prin furnizarea unui flux de apă (sau soluție specială) sub presiune și permite îndepărtarea plăcii din cele mai inaccesibile locuri.
Când este nevoie să folosim dușul bucal?
Chiar dacă oricine poate folosi irigatorul bucal, acesta este recomandat în mod special ca metodă suplimentară de curățare pentru pacienții cărora li s-a recomandat să aibă grijă intens de igiena orală.
Indicații pentru utilizarea unui dus bucal:
- Prevenția cariilor. Irigatorul vă permite să scăpați de placa de pe dinți, limbă, gingii. În plus, asigură curățarea eficientă a locurilor inaccesibile – molari de minte, spațiile interdentare, structurile ortodontice.
- Prevenția și tratamentul bolilor gingivale. Jetul de apă masează gingiile, îmbunătățindu-le circulația sângelui și accelerând procesul de regenerare. Un duș bucal ajută la întărirea gingiilor și la reducerea sângerărilor gingivale.
- Persoane cu coroane sau punți dentare
- Persoane cu implanturi dentare
- Persoane purtătoare de aparate ortodontice
- Persoane cu respitație urât mirositoare
- Prevenția gingivitei la femeile gravide și care alăptează, care apare din cauza deteriorării aportului de sânge la nivelul mucoaselor și gingiilor
Cum se foloseste dusul bucal
Folosiți dușul bucal zilnic, cel puțin o dată pe zi, înainte de periaj, cu apă călduță sau cu soluție diluată de apă de gură conținând substanțe antibacteriene (Clorhexidina, Listerine) .
Atenție prima dată când folositi dușul bucal! Intrucat presiunea apei poate fi destul de puternică, nu este indicat să îl utilizați la treapta cea mai înaltă de viteză. Incepeti cu o treapta inferioară, ca să vă obisnuiti cu senzația, apoi alegeti-o pe cea mai confortabilă și eficientă pentru dumneavoastră. Trebuie să vă obișnuiți cu ideea că vă pulverizați apă în gură.
Aplecați-vă deasupra chiuvetei și lăsați apa să curgă din gură în timp ce vă spălați, sau puteți să țineți gura închisă, scuipând apa în exces din când în când.
In prima săptămână de utilizare, dușul bucal poate provoca sângerări gingivale. Nu vă speriați, pentru că este un proces normal, iar cu timpul gingia devine mai flexibilă și nu veți mai avea aceste probleme.
Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.