Cum să aleg implantul dentar ideal?

Informează-te și alege în cunoștință de cauză. Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a afla cât durează un implant dentar:

  • Ce fel de implant vrei?
  • Care este medicul chirurg potrivit care să efectueze intervenția?
  • Cum este respectată procedura de inserare a implantului?
  • Ce poți afla despre gradul de sterilizare din cabinetul potrivit?
  • Ce tipuri de implant îți sunt puse la dispoziție în funcție de nevoile tale specifice?
  • Ce schimbări ești dispus să faci în rutina ta de igienă orală zilnică și în stilul tău de viață pentru a preveni posibilele eșecuri și probleme ale implantului dentar?

Toate lucrurile trebuie făcute temeinic, cu simț de răspundere și seriozitate.

Sunt candidat pentru implantul dentar?

Majoritatea pacienților sunt candidați pentru tratamentul cu implantul dentar, indiferent de vârsta lor.

Daca limita inferioara de vârsta este reprezentată de încheierea creșterii osoase (17-18 ani), nu există limită superioară de vârstă. Atât timp cât starea de sănătate generală a pacientului este bună ,iar acesta se „califică” pentru o extracție dentară, operația cu implanturi nu pune probleme deosebite.

Există și anumiți pacienți care au sănătatea generală compromisă (orice intervenție chirurgicală le poate pune viața în pericol) și prin urmare, intervenția de inserare a implanturilor trebuie să se facă selectiv, cu prudență și investigații minuțioase. In plus, în cazul acestora, sunt necesare condiții și dotări speciale și echipa chirurgicală cu experiență (implantolog, chirurg maxilo-facial, anestezist, etc.) și colaborare interdisciplinară (cardiolog, neurolog, diabetolog, hematolog, etc). Altfel, riscurile sunt mari și pot compromite tratamentul periclitând chiar sănătatea/viața pacientului.

Clinica Stomatologică Stomalux Iași vă stă la dispoziție cu o echipa medicală specializată pentru a oferi cele mai bune servicii stomatologice de chirurgie și implantologie dentară.
Ești interesat de o consultație, de un plan de tratament? Meriți ce este mai bun ,iar noi îți suntem alături! Te așteptăm în clinica noastră !

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole