Există trei pași importanți pe care trebuie să ii urmăm pentru a asigura o igienă corespunzătoare pe timpul nopții: periajul, ața dentară și clătirea cu apă de gură. Ordinea nu este importantă atâta timp cât resturile alimentare si placa bacteriană sunt îndepărtate. Totuși, majoritatea oamenilor prefera ca intai sa faca periajul apoi sa foloseasca ata dentara si la final sa se clateasca cu apa de gura.

Periajul dinților ajută la prevenirea plăcii bacteriene si a cariilor dentare. Cu ajutorul unei periute de dinti cu peri moi si a unei paste de dinti cu fluor, se va începe periajul dintilor formând un unghi de 45 de grade. Metoda corecta, presupune întai periajul suprafeței exterioare a dintilor, apoi cea interioară și suprafețele de mestecat. Mișcările trebuie sa fie executate de sus in jos.

Faptul ca trebuie sa va spalati pe dinti imediat dupa cina, inainte de culcare sau in ambele momente, depinde si de sensibilitatea dvs la boli dentare. Riscul de boli dentare variaza de la o persoana la alta. Oamenii care nu sunt predispusi la boli dentare, pot astepta pana la ora de culare pentru a executa periajul dinților, in schimb ce restul, trebuie sa efectueze periaj atât după masă căt și înainte de culcare.

Curatarea dintilor cu ata dentara va permite sa eliminati placa dentara ce nu se elimina cu ajutorul periutei de dinti. Folosirea atei dentare cel putin odata pe zi ajuta la prevenirea bolilor parodontale. Se va folosi un fir de ata de cam 20 cm si se va infasura aproape toata pe degetele mijlocii. Ata ramasa se tine intre degetele mari si aratatoare, dupa care, cu ata curbata in forma de C curatati spatiul dintre dinti cu miscari de du-te-vino.

Clatirea cu apa de gura va ajuta la mentinerea respiratiei, prevenirea cariilor si a plăcii bacteriene si va tine departe de gingivita. Pentru a folosi corect apa de gura, respectati intotdeauna indicatiile de pe ambalaj intrucât fiecare apa are o concentratie diferita de fluor.

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole