Prima zi

Deoarece protezele sunt noi, ele se pot simți mari în gură, buzele se vor simți ca împinse înainte și este posibil să aveți o reacție de disconfort. Dar nu vă faceți griji, aceste senzații sunt normale și vor dispărea în timp. Când vine vremea mesei, luați-o ușor. Începeți prin consumul de alimente moi, aum ar fi peștele, ouăle, carne și legume fierte moi. Luați înghițituri mici și evitați să mușcați cu dinții din față.

Zilele 2-14

În acest moment, gura încă se obișnuiește cu noile proteze astfel încât nivelul crescut de salivă sau unele pete sunt normale. Încercați să înghițiți mai des. Dacă vă dor gingiile mai mult de câteva zile, consultați medicul dentist și nu uitați, este recomandat ca protezele să fie înălăturate cel puțin 8 ore, de obicei în timpul nopții. Astfel, gingiile vor avea timp să se odihnească.

Zilele 15-90

În etapa a treia, ar trebui să observați că purtarea protezelor deja nu mai este o corvoadă. Ar trebui de asemenea să observați că nivelul de salivă a scăzut și că mâncați și vorbiți cu mai multă ușurință. În acest moment ar trebui să începeți să încercați mâncatul produselor mai tari. Pentru acest lucru, ar trebui să luați în considerare folosirea unei paste adezive specială pentru proteze ce va îmbunătăți forța mușcăturii.

Între 3 luni și 1 an

Undeva între 3 luni și 1 an de când ați obținut o proteză dentară, ar trebui să fiți deja foarte bine acomodați cu ea. Cheia pentru adaptarea la noul zâmbet este relaxarea, atitudinea pozitivă și timpul de adaptare.

Peste 1 an și mai târziu

Vizitați medicul dentist cel puțin odată pe an pentru a vă asigura că protezele vor continua să fie confortabile în gură. Medicul dentist va face ajustările necesare la aceste vizite. În plus, chiar dacă nu mai aveți niciun dinte natural în gură, medicul va verifica starea de sănătate a gurii. Starea de sănătate bucală implică mai mult decât dinții, astfel încât prevenția este cea mai bună soluție. Cu o îngrijire adecvată, protezele dvs pot dura până la 10 ani, asta neînsemnând că veți putea aștepta câțiva ani până la vizita cabinetului stomatologic. Vizitele anuale vor permite să țineți evidența stării dvs de sănătate orală iar medicul dentist vă va anunța momentul când protezele vor trebui schimbate.

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole