Oferă-i zâmbetului tău strălucirea pe care o merită cu un implant dentar!

Lipsa unuia sau a mai multor dinți îți afectează aspectul fizic, încrederea în sine și relațiile de natură socială.

Tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai bună opțiune de restaurare a danturii. El va completa spațiile lipsă, fără să afecteze ceilalți dinți, iar în acest mod vei avea din nou o dantură care va arăta și se va simți natural.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat în stomatologie pentru a înlocui un dinte lipsă. Este o opțiune populară și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, deoarece oferă o soluție durabilă și estetică.

Un implant dentar constă în principal dintr-un șurub de titan, care este inserat în osul maxilar sau mandibular și servește ca rădăcină artificială pentru dinte. După inserare, osul se va integra treptat în jurul implantului, într-un proces numit osteointegrare, ceea ce asigură stabilitatea și durabilitatea implantului.

După ce implantul dentar se integrează în os, o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară poate fi atașată de implant pentru a înlocui dintele lipsă. Aceste elemente de restaurare sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi o funcționalitate normală a masticației și o estetică naturală.

Procedura de implant dentar este, de obicei, efectuată de un specialist în chirurgie orală sau un dentist specializat în implantologie dentară. Evaluarea inițială a pacientului include examinarea orală și radiografii pentru a determina viabilitatea osului și a țesutului gingival în zona implantului propus.

În timpul procedurii de inserare a implantului, pacientul poate fi sub anestezie locală sau generală, în funcție de complexitatea cazului și preferințele pacientului. Perioada de vindecare poate varia, dar de obicei durează câteva luni, timp în care osul se integrează în implant.

Implanturile dentare au o rată ridicată de succes și oferă beneficii semnificative, cum ar fi îmbunătățirea funcționalității,esteticii și totodată menținerea sănătății oaselor și a țesutului gingival din jurul implantului.

Este important să consulți un specialist în implantologie dentară înainte de a lua decizia de a opta pentru un implant dentar.

CENTRU DE RADIOLOGIE ÎN ACEEAȘI CLINICĂ

Laboratorul de radiologie dentara din cadrul clinicii STOMALUX poate sa realizeze toate tipurile de radiografii dentare:

Radiografii de detaliu (retroalveolare sau bitewing): se realizeaza pentru a analiza interiorul dintelui, integritatea coroanelor sau poziția unui implant după inserare.

Radiografia panoramică: oferă o imagine de ansamblu asupra întregii guri și o primă informație referitoare la osul care susține dinții.

Computer tomograf dentar: CT-ul este standardul de diagnostic pentru tratamentul cu implant dentar.

Etapele tratamentului
 • Inserarea implantului, care durează aproximativ 1h (circa o oră ,după caz). Acest implant este, de fapt, un mic șurub din titan, care va fi aplicat în os prin manevre chirurgicale specifice, nedureroase;
 • Descoperirea implantului dentar și aplicarea unei cape de vindecare (bont metalic, ce va conforma gingia în jurul viitoarei coroane dentare artificiale) la 4-6 luni de la inserarea implantului;
 • Etapa protetică definitivă, reprezintă realizarea lucrărilor estetice finale din zirconiu sau ceramică pe suport din zirconiu.
Cât durează durerea după intervenție?

Dar după terminarea efectului anesteziei, se va simți un disconfort dureros, aceasta fiind o reacție normală a organismului la intervenție. În medie, durează 1-3 zile, iar intensitatea și durata depind de complexitatea operației și de numărul de implanturi instalate.

Cum putem reduce durerea?

Senzațiile neplăcute apar abia după terminarea efectului anestezicului. Pentru a le reduce, se recomandă să:

 • luați medicamente antialgice și antiinflamatorii;
 • evitați activitatea fizică;
 • nu atingeți rana cu limba și alte obiecte;
 • evitați băile fierbinți;
 • limitați fumatul.
Cât durează vindecarea rănilor?

După operație, rana rămâne sensibilă timp de 1-3 zile. Are însă nevoie de îngrijire specială pentru următoarele 2-3 săptămâni:

 • după întoarcerea acasă, aplicați o compresă rece în zona intervenției;
 • primele ore nu se recomandă sa mergeți la culcare, altfel este posibil să vă umflați mai tare, este mai bine să stați în picioare sau să mergeți;
 • puteți bea doar apă la temperatura camerei;
 • înainte de a îndepărta suturile, nu consumați alimente făinoase sau mâncăruri lipicioase;
 • în primele zile, băuturile carbogazoase sunt interzise;
 • mestecați doar cu partea sănătoasă;
 • la o zi după operație, puteți peria dinții cu o perie cu peri moi; nu folosiți periuța electrică sau irigatorul bucal.
Doare să scoateți suturile?

După 1-2 săptămâni suturile sunt îndepărtate. Nu doare, nu este necesară anestezia, se poate simți doar un ușor disconfort.

Doare instalarea bontului de vindecare?

Instalarea bontului de vindecare este nedureroasă și are loc sub anestezie. Disconfortul la purtare este minim sau inexistent.

Clinica Stomatologică Stomalux Iași vă stă la dispoziție cu o echipa medicală specializată pentru a oferi cele mai bune servicii stomatologice de implantologie dentară. Ești interesat de o consultație ,de un plan de tratament? Nu ezita să ne contactezi !

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole