Tratamentul de canal este recomandat atunci când țesutul pulpar din interiorul dintelui este infectat sau inflamat, sau atunci când nu există suficientă structură dentară atunci când reconstruim dintele.

Interiorul unui dinte este format din camera pulpară și canale radiculare ce conțin țesut viu cu nervi și vase de sânge. Pulpa dentară se poate infecta din cauza cariilor sau se poate inflama din cauza unui traumatism, unei plombe mai profunde, etc.

Din păcate, capacitatea de apărare a acestui țesut este foarte limitată iar organismul nu poate trata singur inflamația sau nu poate vindeca infecția. Astfel, singura soluție de a salva dintele rămâne tratamentul endodontic.

În timpul tratamentului de canal, țesutul din interiorul rădăcinii, precum și orice bacterii, sunt îndepărtate, iar interiorul rădăcinii este curățat și sigilat.

Acest tip de tratament necesită atât timp, cât și un medic experimentat și echipament performant.

Ce presupune?

Endodonția la microscop presupune realizarea tratamentului endodontic cu ajutorul microscopului dentar sau stomatologic, care asigură un maxim de vizibilitate în tratarea canalelor radiculare, eliminând riscul necurățării corespunzătoare a acestora și reapariția infecției, așa cum se poate întâmpla în cazul tratamentului clasic realizat cu ochiul liber.

Practic, reprezintă cea mai avansată formă de tratament endodontic existentă la momentul actual.

Avantajele endodonției la microscop

În comparatie cu varianta clasică, prin realizarea la microscop a tratamentului endodontic se asigură:

  • eliminarea riscului unui tratament incomplet;
  • tratarea optimă, completă a canalelor radiculare (pregătirea, extirparea nervului, obturarea, sigilarea);
  • reducerea duratei necesare pentru realizarea tratamentului ;
  • un rezultat mai sigur și mai predictibil;
  • limitarea la maxim necesitații efectuării unor retratamente endodontice.

Folosirea alături de microscopul dentar, a tehnologiilor de ultimă oră, cum ar fi Apex locatorul, endomotorul și acele rotative, sistemele de obturare prin condensare verticală la cald, toate acestea fiind disponibile în cadrul clinicii noastre, face ca rata de succes a tratamentelor endodontice să fie una foarte ridicată.

Costul tratamentului de canal asistat la microscop

Cu ajutorul tratamentului de canal asistat la microscop îți salvezi dintele natural și te bucuri de o dantură sănătoasă și funcțională. În cadrul Clinicii Stomalux, prețul unui astfel de tratament pornește de la 650 lei.

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole