Durata perioadei de recuperare după intervenție depinde de mai mulți factori: caracteristicile individuale ale corpului pacientului, metoda utilizată, materialele utilizate, experiența medicului și gradul de complexitate al operației. În medie, vindecarea gingiilor durează de la o săptămână la 10 zile.

Pentru o vindecare mai rapidă și mai eficientă, este necesar să se respecte recomandările medicului.

În primele 24 de ore de la operație, mâncați alimente moi si la temperatura camerei.

În prima săptămână după operație se recomandă întreruperea fumatului, evitarea alimentelor tari, efortului fizic, sauna sau băile fierbinți, folosirea dușului bucal. De asemenea, evitați băuturile carbogazoase sau cele alcoolice.

Dacă este necesar aplicați o compresă rece pe obraz, care va reduce umflătura. Încercați să mâncați pe partea opusă a intervenției.

Este normal ca unele bucăți foarte mici din grefă să fie dislocate. Se vor simți ca niște granule mici în gură. Nu este motiv de îngrijorare – cea mai mare parte a materialului de adiție va rămâne pe loc.

Aveți grijă să minimizați orice fel de traumă în zonă. Clătiți foarte ușor și fără presiune gura, și periați foarte atent dinții, în special cei din apropierea zonei operate. Dacă purtați o proteză provizorie, încercați să evitați contactul între aceasta și locul adiției. Dacă considerați că pune o forță excesivă pe zona operată, contactați medicul.

Pe lângă analgezice, medicul va prescrie antibiotice, pentru a evita posibile infecții.

Eficacitatea implanturilor dentare ulterioare depinde de vindecarea corectă. Pentru ca țesutul osos să prindă rădăcina, pot fi necesare câteva luni de reabilitare. Abia după aceasta, medicul va insera implanturile.

Posibile complicații

De regulă, după operația de adiție osoasă, există o mare probabilitate să apară unele dureri de scurtă durată în zona în care a fost efectuată operația. Edemul și durerea după operație sunt fenomene normale, însă ele precum și sângerarea ușoară și o ușoară creștere a temperaturii corporale, nu trebuie să persiste mai mult de 2-3 zile.

Adiția osoasă este o procedură dentară sigură și are un nivel scăzut de risc pentru complicații. Cu toate acestea, există anumite riscuri de care fiecare pacient trebuie să fie conștient, pot să apară:

  • Infectarea plăgii și a țesuturilor înconjurătoare. În această situație, pacientul poate acuza: dureri severe; umflare semnificativă; roșeața gingiilor; scurgeri purulente; febră. Consultarea unui medic ar trebui să fie imediată.
  • Sângerări abundente
  • Complicații de la anestezie
  • Respingerea grefei
  • Expunerea membranelor
  • Sinuzită acută sau purulentă

Pacienții care fumează sau au diabet, de exemplu, prezintă un risc crescut de apariție a complicațiilor în cazul grefei osoase. Alți factori de risc includ vârsta și alte afecțiuni medicale.

Poți afla mai multe informații de pe contul nostru de Facebook.

Distribuiţi pagina
Primiți cele mai recente știri direct în e-mail
Articole