Cum să mă obișnuiesc cu proteza dentară?

Stomatologie

Cum să mă obișnuiesc cu proteza dentară?

Probabil că va veni momentul când majoritatea oamenilor vor opta pentru purtarea unei proteze dentare. Deși nu vrem să ne gândim la asta, iată niște sfaturi prin care îi veți putea ajuta pe cei care deja au fost nevoiți să apeleze la această metodă de restaurare dentară.

  • Începeți cu lichide, piureuri și alimente moi cum ar fi sosul de mere, budincile, cerealele fierte, ouă fierte și supa.
  • Fiți atent cu lichidele și alimentele fierbinți astfel încât să nu vă frigeți gura. Nu veți fi capabil să apreciați temperaturile datorită calității termoizolante a protezei.
  • Nu țineți lichidele în gură pentru o lungă perioadă de timp înainte de a înghiți. Acest lucru poate slăbi protezele inferioare.
  • S-ar putea ca alimentele să aibă gust diferit datorită protezelor, însă simțul gustului se va îmbunătăți în timp.
  • Când sunteți gata pentru a trece la alimente solide, asigurați-vă că acestea vor fi tăiate în bucăți mici.
  • Distribuie în mod egal alimentele pe ambele părți și în partea din spate a gurii, acest lucru va ajuta la menținerea protezelor mai stabil în timp ce mestecați.
  • Mestecați încet și bine înainte de a înghiți, nu înghițiți bucăți mari de alimente, vă puteți sufoca cu ele.
  • Feliați fructele și legumele în felii subțiri sau tocați-le mărunt astfel încât să fie ușor de mestecat.
  • Pâinea din cereale integrale este bună însă se poate lipi de dinți. Ca să evitați acest lucru, aveți mereu ceva lichid la îndemână.
  • Înlocuiți carnea tare, roșie cu pui, pește, ouă și legume sau alegeți carnea fiartă foarte bine.
  • Adezivii pentru proteze pot ajuta la consumul alimentelor ce necesită o mușcătură puternică, (porumbul pe știulete), însă ați putea evita tipul acesta de mâncăruri.

Ar trebui să puteți mânca absolut orice însă există anumite alimente ce vor fi mereu dificil de mâncat, cum ar fi produsele alimentare ce se lipesc de dinți. Fiți foarte atenți cu fructele și legumele proaspete, pâine cu coajă dură, carnea tare, nucile, arahidele, guma de mestecat, bomboanele sau nuca de cocos.

Poți afla mai multe informații despre de pe contul nostru de Facebook sau pe blogul nostru.
 
Tags :

Distribuie :

Lasă un răspuns

Contactează-ne!